Skip to content

Over ons 
Wild-encounters en Fauna in beeld 

About Johnny

Johnny

About Debbie

Debbie 

Wildlife Fotografie & Conservatie

Wild-Encounters

&

Fauna in beeld 

Wild-Encounters:
Wild-Encounters is het bedrijf waar je voor uiteenlopende fauna gerichte zaken terecht kan. Al meer dan 15 jaar gaan wij eropuit in binnen en buitenland met het in beeld brengen van Fauna voor verschillende instanties en projecten. We voorzien Poolexpeditie reizen van kennis en kunde als Expeditie gids tot snorkel expedities tussen de Walvissen en Orca’s in Noord-Noorwegen. Met als leidende factor het gedrag van de dieren, waardoor het welzijn en natuurlijk gedrag zo min mogelijk wordt beïnvloed.

Fauna in beeld:
Wild-Encounters zet zich in voor het behoud van natuur en de dieren die deze natuur hun thuis noemen. Door middel van Wildlife-Conservation fotografie bieden wij handvaten om de fauna in beeld te brengen.
Zo ondersteunen wij met Inventarisatie & Monitoring. Wij gaan voor opdrachtgevers op onderzoek en registreren de soorten die waargenomen worden en proberen zo veel als mogelijk van de soorten te fotograferen. Deze foto’s kunnen wederom gebruikt worden voor rapportages en andere documenten om mensen te informeren of het project te promoten. Meer info hierover vindt u verder op deze pagina “Gespecialiseerd in Wildlife Fotografie”.

We zijn ondertussen door meerdere opdrachtgevers uitgenodigd om hun team te versterken. Zo reisde we af naar de afgelegen plekken in de Poolgebieden, diverse National parken binnen Europa maar ook naar Modder depots binnen de Provincie en Natuurterreinen en bossen binnen diverse Gemeente.

Johnny

Naam: John van Vliet

Ecoloog, Expeditie leider, Expeditie gids,

Leeftijd: 37

Nationaliteit: Nederlands

Expertise: Fotografie, Fauna Inventarisatie & monitoring,  Zodiac master, Kust Vogels, IJsberen, Muskus-ossen, en Walvissen

Activiteiten: Fotografie, Bear Guard, Kajakken, Zodiac driver, Snorkelen, Skiën

 

John van Vliet is ecoloog en werkzaam als expeditie gids. Na ruim 15 jaar werkzaam te zijn geweest als zelfstandige in het boom technisch onderzoek en fauna controles. Heeft hij in het voorjaar van 2022 samen met Debbie Wild-Encounters opgericht. Voor Wild-Encounters zet John zich in voor het behoud van de natuur en de dieren die deze natuur hun thuis noemen.

Via Wildlife-Conservation fotografie bied John tools aan om fauna in beeld te brengen. Hiermee is hij zijn hart gaan volgen en heeft hij zijn Wildlife- Conservation fotografie meegenomen aan boord van expeditie schepen. Nu reist hij naar de verre uithoeken van de wereld. Op het dek en in de zodiac spreekt hij over de dieren, landschappen en de impact die wij als mensen hebben.
Door zijn kennis van techniek neemt hij graag de verantwoording op zich als Zodiac Master. Toezicht houden op het onderhoud en de lokale eisen waar de zodiac aan horen te voldoen.

Eenmaal thuis zet hij zich in om de lokale fauna inzichtelijk te maken. Met inzet van zijn fotografie tijdens inventarisaties en monitoring voor diverse ecologische bureaus, en overheden gaat hij op pad om “fauna in beeld” te brengen.

Buiten zijn werkzaamheden om kun je John vinden bij zijn 4×4 camper. Hij heeft een Land Rover 127 volledig gerestaureerd en opgebouwd als overland camper. Dit om zijn Overland-expedities zo comfortabel mogelijk te maken. En voor wie hem echt kent weet dat hij zijn camper graag mee neemt naar zijn werk. Hij gebruikt de Land Rover dan als foto-hut om de dieren waar te nemen die je anders niet ziet.

U kunt John bereiken via “Contact” of via de ondergenoemde socials.

Debbie

 

Naam: Debbie Jelena Bouma 

Ecoloog, Zeezoogdieren Specialist , Assistent Expeditie leider, Expeditie gids.

Leeftijd: 33

Nationaliteit: Nederlandse

Expertise: Zeezoogdieren, Diergedrag en welzijn, musk-ossen en ijsberen

Activiteiten: Zodiac Driver, Fotografie, Bear guard, Lezingen, Kayaking, Snorkeling.

Debbie is Ecoloog en werkzaam als Expeditie gids in pool regionen en in haar thuisland Nederland gedreven in het opsporen en vastleggen van fauna voor verschillende instanties, terreinen en projecten.

Debbie leeft voor Wildlife en heeft zich gespecialiseerd in welzijn en natuurlijk gedrag van dieren. Haar expertise licht bij zeezoogdieren, met meer dan 10 jaar professioneel gewerkt te hebben als dolfijnen trainer. Tijdens het vervullen van haar vorige carrière is Debbie nooit gestopt met dromen en leren. In 2019 is ze een nieuwe uitdaging aanggegaan door te reizen en haar kennis te delen tijdens verscheiden expedities, van Nieuw-Zeeland , IJsland tot Noord-Noorwegen en verder.

Tijdens expedities snorkelend tussen walvissen en orca’s of tijdens fototrips naar muskossen en poolvossen, Debbie deelt graag haar diepgaande kennis over de dieren en hun gedrag tijdens de activiteiten, maar ook tijdens lezingen. Daarnaast is ze zeer gemotiveerd *alleen of samen met gasten* Fauna vast te leggen middels fotografie. Wanneer Debbie niet op pad is voor haar werkzaamheden, geniet ze graag met haar partner Johnny van een actieve 4×4 vakantie met hun zelf gebouwde Landrover Camper.

Samen met Johnny is Debbie in de lente van 2022 Wild-Encounters opgestart. Om zo de gezamenlijke kunde en expertise van meer kanten te kunnen vervullen. Zie ook de homepage voor meer informatie en activiteiten van Wild-Encounters. 

Wildlife fotografie

&

Conservatie 

Door middel van Wildlife-Conservation fotografie bieden wij handvaten om de fauna in beeld te brengen. En zetten wij ons in voor verscheiden “conservatie” projecten.

Wildlife Fotografie is meer dan alleen Fauna vastleggen door middel van fotografie.  Het gaat gepaard met kennis en onderzoek naar de desbetreffende diersoort, de habitat en ecologische status. En een flinke portie geduld. Daarnaast speelt ook het materiaal een grote rol in het natuurgetrouw vastleggen.

  • Het materiaal dat wordt gebruikt tijdens opdrachten wordt regelmatig geüpdatet. Zo zijn wij in staat u te voorzien van de hoogste kwaliteit beelden.
  • Wij bieden de mogelijkheid voor het plaatsen van Wildcamera’s. Deze camera’s zijn dag en nacht actief en maken foto’s zodra er beweging voor de sensor is. Met als resultaat; een meer waarheidsgetrouwe monitoring.
  • Deze foto’s kunnen wederom gebruikt worden voor rapportages en andere documenten om mensen te informeren of het project te promoten.
  • Ook zijn wij in staat op hoogte in bijvoorbeeld holtes een inspectie uit te voeren.

Om een indruk te krijgen van onze waarnemingen en fotografie, vind u enkele van onze beelden in onze shop.
Daarnaast zijn alle afbeeldingen op de website ook door onszelf gemaakt.